U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Aluminium vensterbanken online bestellen – op maat, betrouwbaar én snel

Hoogwaardige aluminium vensterbanken

 • Kopschot (afsluitprofiel)

  Kopschotten zijn verkrijgbaar in aluminium en kunststof, beiden zijn geschikt voor elk soort gevelbekleding.

  Diepte (oversteek)

  De aluminium vensterbanken zijn verkrijgbaar in dieptes van 50-600 mm. Let op: de oversteek zou minstens 30 mm voorbij de gevel moeten uitsteken.

  Schroefkant

  De hoogte van de schroefkant is 25 mm met schroefgaten van 4,2 mm bij 7 mm (om de 300 mm).

 • Lengte

  Bij Aluvensterbanken zorgen wij ervoor dat jouw aluminium vensterbanken tot op de millimeter nauwkeurig gesneden worden.

  Verbindingsstuk

  Om aluminium vensterbanken met elkaar te verbinden, kan je altijd gebruik maken van een verbindingsstuk. Bij Aluvensterbanken kan je deze verbindingsstukken verkrijgen in alle dieptes en kleuren.

  Druiprand

  De aluminium vensterbanken hebben standaard een druiprand van 40 mm. Let op: het is belangrijk dat deze druiprand een oversteek heeft van minstens 30 mm ten op zichte van de gevel.

Zo meet u juist

De druiprand moet voorbij de gevel uitsteken

Kies de diepte van de vensterbank zo, dat de druiprand minstens 30 mm voorbij de gevel uitsteekt.


De dikte van het afsluitprofiel moet afgetrokken worden van de de lengte van de vensterbank

Trek de dikte van de kopschotten (afsluitprofielen) af van de lengte van je aluminium vensterbank Bij het meten van de aluminium vensterbanken is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de kopschotten. Per kopschot tel je 2,5 mm. Dit wil zeggen dat je bij een aluminium vensterbank van 1000 mm met twee kopschotten, 5 mm aftrekt. De lengte van deze vensterbank moet dan 995 mm bedragen.

Bij Aluvensterbanken raden we aan om geleidende kopschotten te gebruiken. Dit om de thermische uitzetting van jouw aluminium vensterbank optimaal op te vangen. Bij het gebruik van geleidende kopschotten is het belangrijk om rekening te houden met 5 mm per kopschot. Dit wil zeggen dat je bij een aluminium vensterbank van 1000 mm met twee geleidende kopschotten, 10 mm aftrekt. De lengte van deze vensterbank moet dan 990 mm bedragen.

Kleuren

 • product-color Zilver
 • product-color Wit
  RAL 9016
 • product-color Donkerbrons
  C34
 • product-color Antraciet
  RAL 7016
 • product-color RAL-kleur
  naar keuze

De profielen van hoogwaardig aluminium zijn in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Bij Aluvensterbanken zijn de kleuren zilver, wit, donkerbrons en antraciet steeds voorradig.

Bij een RAL-kleur naar keuze wordt een instelkost van €125 aangerekend. Bij meerdere producten in dezelfde RAL-kleur wordt deze meerprijs slechts eenmaal aangerekend.